Увійти у B2B портал
Зв'яжіться з нами:
+38(044) 520-53-33
Назад

Камера не запустилася або прошивка 5.3.0

13 Cічня, 2016

Розглянемо ситуацію, коли Ви купили камеру, приїхали на об'єкт, встановили, заходите на IP-адресу 192.0.0.64, а вона не відповідає. Або інша ситуація:  Ви підключаєте камеру до PoE-реєстратора, а вона автоматично не підключається, хоча інша камера на цей реєстратор підключилася.

Ви робите висновок, що камера несправна і надсилаєте її нам з рекламацією.

А здебільшого камера справна, просто неправильно «приготовлена».

Камери зі старими прошивками (до прошивки 5.3.0) були з дефолтною IP-адресою 192.0.0.64 та паролем 12345.

Деякі серії камер за замовчуванням отримують IP-адресу автоматично по DHCP, але дефолтний пароль все ще 12345. А камери з прошивкою 5.3.0 і вище йдуть взагалі без пароля (не активні), але пізніше.

Як потрібно діяти в таких випадках?

Насамперед необхідно дізнатися IP-адресу камери та версію її прошивки.

Перший спосіб, це уважно розглядаємо стікер (етикетку) на коробці від камери, там вказано і версію прошивки та дефолтну IP-адресу камери (див. фото вище).

Другий, і кращий, спосіб отримання цієї інформації – це використання спеціальної утиліти SADP. Ця утиліта показує всі пристрої HIKVISION у локальній мережі. Якщо Ви встановили більше 10 камер HIKVISION і плануєте й надалі це робити, то ця утиліта просто потрібна Вам.

Отже, SADP покаже Вам актуальну IP-адресу камери, версію прошивки та багато іншого.

На фото вище представлені дві камери з різними прошивками, 5.3.0 та 5.2.0.

Перше що бачимо це те, що у камер різні дефолтні IP-адреси, у камер з прошивкою 5.3.0 - 192.168.1.64, а у камери з прошивкою 5.2.0 - 192.0.0.64.

Друге, на що потрібно звернути увагу, це стовпчик “Security”. Тут бачимо, що камера із прошивкою 5.3.0 – “Inactive” (не активна), а камера із прошивкою 5.2.0 – “Active” (активна).

З камерою з прошивкою 5.2.0 все зрозуміло - знаємо адресу, підключаємося і працюємо.

А ось із камерами з прошивкою 5.3.0 необхідно зробити кілька нескладних дій.

Є два способи це зробити.

Перший спосіб.

Змінюємо мережеві налаштування комп'ютера, щоб він і камера знаходилися в одній підмережі. Відкриваєте браузер і введіть IP-адресу камери в адресному рядку. У Вас вискочить віконце для встановлення пароля

Вам необхідно створити пароль, який може складатися з великих та маленьких букв англійського алфавіту, цифр та спеціальних символів. Пароль повинен мати від 8 до 16 символів і складатися як мінімум із двох типів символів, перерахованих вище.

Після введення пароля Ви потрапляєте на камеру. Тут бажано (але не обов'язково) зробити ще одне налаштування. Заходимо в конфігурацію камери "Configuration - AdvancedConfiguration - Security - SecurityService" і знімаємо галочку "EnableIllegalLoginLock".

Після цього камера стає активною.

Другий спосіб.

Запускаємо SADP та вибираємо нашу камеру

Справа бачимо блок "DeviceActivation", туди вводимо придуманий пароль і натискаємо кнопку "OK". Якщо все добре, побачимо віконце, що пристрій активовано і в стовпчику  "Security" стане значення "Active".

Після цього відразу можна змінити адресу камери.

Після цих дій камера працює як завжди.

P.S. Камери з прошивкою 5.3.0 підключаються до PoE-реєстраторів тільки після цих маніпуляцій і в ручному режимі.

Вам може сподобатись
12 Жовтня, 2023
В цій статті ми розглянемо: 1. Додавання квартир та базові налаштування панелі виклику. 2. Налаштування мобільних додатків DMSS та DMSS VDP. 3. Додаван...
Читати
9 Лютого, 2023
Клієнт-серверне ПЗ для ваших систем.
Читати