Увійти у B2B портал
Зв'яжіться з нами:
+38(044) 520-53-33
Назад

Як налаштувати фокус на IP камері Hikvision?

21 Червня, 2017

   Найчастіше при ручній корекції фокусу як при механічному налаштуванні, так і моторизованим об'єктивом фокус збивається і досить складно довести його до розуму. Для вирішення цього завдання є спеціалізована програма, що нині входить до комплекту Hikvision Tools версії 1.2.1.2., “Focus Assistant”. У колишніх інструментаріях від Hikvision, наприклад, в IP Camera Configuration Management Tools (IPCTools, ця програма називалася Auxiliary Zoom. Від версії до версії в програмах змінювалося розташування кнопочок і віконців, але принцип дії та їх призначення залишалося колишнім. Як налаштувати фокус на IP камері я якраз поясню на прикладі старої версії – у програмі Auxiliary Zoom, тому що опис до неї зараз вже не доступний.

Завантажити додаток: Hikvision Tools

Auxiliary Zoom (Focus Assistant) - помічник налаштування фокусу та збільшення на камері
коротка інструкція по роботі англійською мовою є в інтерфейсі Tools.
Як працює і для чого потрібно можна побачити на скрінах нижче:

1. Запускаємо утиліту та переходимо на вкладку Auxiliary Zoom (при встановленому WinPcap камери знаходяться та підключаються автоматично), вибираємо потрібну камеру та натискаємо кнопку з трикутником для підключення до камери.
При варифокальному об'єктиві налаштовуємо необхідне збільшення.

q1q2

2. Тепер відводимо фокус на мінімум і натискаємо "Start"

q3q43. Повертаємо регулятор фокусу у зворотний бік до максимуму. при появі більш-менш точної картинки фокус потрібно повертати дуже плавно, від цього залежатиме точність налаштування. На графіці буде видно криву різкості.q54. Далі (після переведення фокусу на максимум) натискаємо "Start Fine-tuning" і повільно повертаємо регулятор фокусу. Праворуч потрібно досягти переміщення нижньої червоної лінії в область "Best". тобто. за верхню лінію. Якщо все зроблено правильно і фокус налаштований, колір лінії стане зеленим і можна фіксувати регулятор фокуса.

q6q75. Перевірити налаштування можна, збільшивши картинку камери двічі клацнувши на полі з її зображенням.

Вам може сподобатись
27 Cічня, 2023
GANZ DMS - Безкоштовне клієнтське програмне забезпечення для серій DigiMASTER і PixelMASTER.
Читати
9 Лютого, 2023
Клієнт-серверне ПЗ для ваших систем.
Читати